Assaad Bouw staat gereed om te helpen met het aanbrengen van bitumen dakbedekking.

Bent u toe aan een nieuwe bitumen dak of wilt u een bestaande bitumen dak vervangen? Op deze pagina leert u meer over dit onderwerp. Er zijn veel redenen te noemen om te kiezen voor bitumineuze dakbedekking. Het is bijvoorbeeld erg duurzame dakbedekking en goed betaalbaar. Hieronder belichten we nog een aantal voordelen, vergelijken we bitumen met EPDM en vertellen wij waar u meer informatie kan verkrijgen.

Wat is bitumen?

Bitumen is een kleverige en waterdichte substantie die wordt gebruikt voor onder andere dakbedekking, maar ook voor andere asfalt werkzaamheden. Het gebruik van bitumen komt zeer vaak voor bij platte daken. Tevens heeft het een goede reputatie als materiaal voor op uw dak, omdat het al lange tijd succesvol gebruikt wordt door dakdekkersbedrijven. Dit materiaal helpt lekkages voorkomen en gaat voor een lange tijd mee. Gewoonlijk zal een bitumen dak minstens 20 jaar mee gaan, wat langer is dan andere soorten dakbedekkingen. Bitumen dakbedekking is erg stevig waardoor het onaannemelijk is dat het scheuren zal opleveren. Dit gaat uiteraard gepaard met uitstekende bescherming bij neerslag of sterke wind. Wat opvalt bij bitumen daken is dat het uiterlijk van de dakbedekking goed blijft naarmate de jaren verstrijken. Dit weten we omdat het oppervlak niet roest en niet vervaagt.

Waarom bitumineuze dakbedekking? Nog meer voor- en nadelen.

Als we bitumen dakbedekking vergelijken met bijvoorbeeld EPDM zijn er verschillen en overeenkomsten. Alhoewel EPDM wat goedkoper is en mogelijkheid bied voor recycling kan het niet op kan tegen de robuuste, duurzame en waterdichte bitumen dakbedekking. Tevens is het mogelijk om bitumen te recyclen net zoals dat bij EPDM het geval is. Door de populariteit van bitumen is het eenvoudig en in grote varianten verkrijgbaar. Dit leidt tot minder wachttijd wanneer dakbedekking nog besteld moet worden voor de klant. De mogelijkheid die bitumen biedt voor verscheidene kleuren en afwerkingen maakt het een winnaar voor in het bijzonder platte daken. Uiteraard heeft elk soort dakbedekking nadelen, zo ook de populaire bitumen dakbedekking. Hierbij kunt u denken aan de minder zuurstofbestendigheid van dit materiaal. Ondanks dat het minimaal 22 jaar mee kan gaan, wordt dit vaak toch gezien als een relatief korte levensduur. Dit is helemaal het geval wanneer het wordt vergeleken met dakpannen die minstens twee keer zo lang meegaan.

Hoe selecteer ik de juiste dakbedekking?

Bij het selecteren van de juiste dakbedekking komt veel kijken. Bij het aanbrengen van dakbedekking komt er nog meer bij kijken. Denk zoal aan het maken van juiste berekenen, toepassen van juiste technieken en zorgen voor een mooie, gelijke afwerking. Derhalve is het altijd goed om eerst kort te spreken met professionele dakdekkers over uw werkzaamheden. Assaad Bouw scoort met een score van 4.5 van de 5 punten op Werkspot.nl als een van de hoogste dakdekkersbedrijven in Amsterdam. Wij staan u graag vrijblijvend te woord voor aanvullende informatie. Bel ons vandaag om erachter te komen wat geschikt is voor uw dak.

Vraag een offerte aan

Zie een van onze projecten!

Een klant aan het woord!

De communicatie was prettig, laagdrempelig en concreet. En daarnaast konden ze snel starten met de klus. Ik zal ze zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

Paul Bruin

⭐⭐⭐⭐⭐

Assaad bouw helpt u graag met bitumen dakbedekking in de volgende steden e.o.