Assaad Bouw staat gereed om te helpen met het aanbrengen van bitumen dakbedekking.

Bent u toe aan een nieuwe bitumen dak of wilt u een bestaande bitumen dak vervangen? Op deze pagina leert u meer over dit onderwerp. Er zijn veel redenen te noemen om te kiezen voor bitumineuze dakbedekking. Het is bijvoorbeeld erg duurzame dakbedekking en goed betaalbaar. Hieronder belichten we nog een aantal voordelen, vergelijken we bitumen met EPDM en vertellen wij waar u meer informatie kan verkrijgen.

Wat is bitumen?

Bitumen is een kleverige en waterdichte substantie die veelal wordt gebruikt voor onder andere dakbedekking. Het gebruik van bitumen komt zeer vaak voor bij platte daken. Tevens heeft het een goede reputatie als materiaal, gezien het al lange tijd gebruikt wordt door dakdekkersbedrijven. Dit materiaal helpt lekkages voorkomen en gaat voor een lange tijd mee. Gewoonlijk zal een bitumen dak minstens 20 jaar mee gaan, wat langer is dan andere soorten dakbedekkingen. Bitumen dakbedekking is erg stevig waardoor het onaannemelijk is dat het scheuren zal opleveren. Dit gaat uiteraard gepaard met uitstekende bescherming bij regen, sneeuw of (hevige) wind. Wat opvalt bij bitumen daken is dat het uiterlijk van de dakbedekking goed blijft naarmate de jaren verstrijken. Dit is op te merken aan het feit dat het oppervlak niet roest en niet vervaagt.

Als we kijken naar bitumen VS EPDM kunnen we zeggen dat EPDM wellicht wat goedkoper is en mogelijkheid bied voor recycling. Maar niet op kan tegen de “ijzersterke”, waterdichte en duurzame bitumen dakbedekking. Voor meer informatie over bitumen dakbedekking of overige dakwerkzaamheden staan wij u graag vrijblijvend te woord. Bel naar 06 57 40 02 55 of vul het offerteformulier in.

Vraag een offerte aan

Check een van onze projecten!