De oorzaak van daklekkages

Helaas bestaat er altijd de mogelijkheid dat u op een gegeven moment last krijgt van een daklekkage. Dit is uiterst vervelend en het is dan ook belangrijk dat u dit altijd probeert te voorkomen. Dit is onder andere mogelijk door regelmatig dakonderhoud uit te voeren, maar de praktijk leert ons ook dat in sommige gevallen deze lekkages helaas niet te voorkomen zijn. Een daklekkage in Rotterdam kan dan ook ontstaan door (verkeerde) dakbedekking, door gebreken in het daklood óf een verstopping een dakgoot. We vertellen u meer.

Dakbedekking

Eén van de meest voorkomende oorzaken van daklekkages kan gevonden worden in de dakbedekking, of beter gezegd de gebreken in de dakbedekking. Op het moment dat de dakpannen op uw dak namelijk niet goed aansluiten of beschadigd zijn kunnen deze een lekkage veroorzaken. Het probleem is dat u deze lekkages vaak niet spoedig ontdekt, aangezien het dakbeschot, de isolatie en de plafonds langdurig vocht kunnen vasthouden. Zodra u dan ook een lekkage opmerkt kan het kwaad al geschied zijn, waardoor er schade aan uw woning kan ontstaan.

Daklood

Bij schoorstenen, dakkapellen of nokvorsten wordt er gebruikgemaakt van daklood om ervoor te zorgen dat er geen kieren en gaten overblijven waar eventueel vocht door heen kan sijpelen. Op het moment dat dit daklood loslaat of bijvoorbeeld scheuren bevat is het mogelijk dat vocht hier doorheen zal sijpelen. Hierdoor is het mogelijk dat er lekkages ontstaan.

Dakgoot

Een andere oorzaak van een deklekkage in Rotterdam kan gevonden worden in dakgoten. Op het moment dat deze dakgoten verstopt raken zal het hemelwater niet meer optimaal worden afgevoerd met een verstopping tot gevolg. Vaak kunt u deze verstopping voorkomen door uw dakgoten regelmatig te reinigen. Wanneer u dit echter nog nooit heeft gedaan kan dit absoluut een oorzaak van uw daklekkage in Rotterdam zijn.

Daklekkage Rotterdam oplossen

Bij Assaad Bouw BV zijn we al jarenlang gespecialiseerd in het constateren en oplossen van deklekkages. In de meeste gevallen kunnen wij dan ook snel en effectief de oorzaak van de lekkage verhelpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wij uw losse of beschadigde dakpannen vervangen, nieuw daklood aanleggen of uw dakgoten reinigen. Ook controleren we uiteraard uw dakbeschot en de isolatie en vervangen we deze indien nodig. Op deze manier kan uw dak er voorlopig weer tegenaan.

Wanneer een daklekkage in Rotterdam verhelpen?

Over het algemeen raden wij het dus altijd aan om zo spoedig mogelijk een lekkage in uw dak te repareren. Het is dan ook belangrijk om goed op te letten op mogelijke signalen die kunnen duiden op een lekkage. Dit zijn onder andere de volgende signalen:

  • U merkt dat er water vanuit het dak uw woning binnendruppelt;
  • Barsten in het plafond;
  • U merkt dat er vocht ontstaan in uw woning op lampen of plafonds;
  • U constateert losse dakbedekking;
  • Lekkages tijdens regenbuien.

Contact opnemen met Assaad Bouw BV

Bij Assaad Bouw BV staan we iedere dag opnieuw klaar om u te helpen met uw daklekkage in Rotterdam. Mocht u dan ook last hebben van één van de bovengenoemde problemen kunt u direct contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Neem telefonisch contact met ons op door 06 57 40 02 55 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij komen zo spoedig mogelijk bij u langs om uw daklekkage in Rotterdam te verhelpen.

HOOGWAARDIG WERK DAT BETAALBAAR IS. HET KAN ZEKER!

Dakdekkersbedrijf Assaad Bouw B.V.

Wij zijn een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht met jarenlange ervaring. Voorop staat dat wij goed luisteren en communiceren met onze (potentiële) klanten. Vele tevreden klanten uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Breda en omgeving gingen u voor. Contacteert u ons ook spoedig?

Gratis dakinspectie!

Contacteer ons vandaag!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IN HET KORT

Assaad Bouw B.V.

Bedreven

Wij werken keihard om uw behoeften te vervullen en uw project uitstekend af te ronden!

Bekwaam

Ons team bestaat uit kundige, ervaren dakdekkers die écht weten van aanpakken.

Betaalbaar

Wij onderscheiden onszelf door betaalbaar hoogwaardig werk te leveren.