Het reinigen van uw dak(en) biedt verscheidene voordelen. Assaad Bouw BV verschaft u op deze pagina meer informatie over het reinigen van uw dak en het plaatsen van dakramen. U kunt meer leren over wat dakreiniging is, wat voordelen zijn en hoe het zit met de kosten. Indien u graag persoonlijk met een van onze dakdekkers spreekt, kunt u ons bellen of het contactformulier invullen. Dan kunnen wij u telefonisch adviseren en vrijblijvende dakinspectie uitvoeren. Bij de dakinspectie wordt uw dak gecontroleerd op een aantal punten, waarna een deskundig rapport wordt opgesteld over de huidige staat.
Klik hier voor een samenvatting.

Waarom is het reinigen van uw dak noodzakelijk?

Dakreiniging is het proces van schoonmaken waarbij mos, schimmels, algen en meeldauw, van daken worden verwijderd. Tevens gaat het om verwijdering van overige externe materialen, zoals bladeren en vuil, van het dak. Reiniging kan de levensduur van uw dak verlengen en sterker maken. Een schoon dak is een belangrijk aspect van dakonderhoud en dakreparatie. Een schoon dak helpt om lekkages te voorkomen en beschermt tegen overige problemen met daken. Door deze reiniging is uw dak beter uitgerust om schade te weerstaan die kan worden veroorzaakt door externe factoren. Denk zoal aan vochtigheid, regen, vervuiling, et cetera. Hieronder volgen nog meer voordelen.

Uw dak gaat langer mee en wordt steviger door het periodiek schoonmaken daarvan.

Door het reinigen van uw dak verwijdert u schadelijke materialen en stoffen, zoals takken en schimmels. Door uw dak regelmatig schoon te maken, kunt u voorkomen dat stof en vuil zich op uw dak ophopen. Zo zorgt u voor een gezondere leefomgeving voor u en uw gezin.

Goede dakreiniging verbetert energie-efficiëntie en helpt warmteverlies te verminderen.

Wanneer uw dak goed fris is, biedt dit voordelen. Hierdoor kan het dak bijvoorbeeld minder warmte vasthouden. Daken bedekt met zwarte en groene algen absorberen uv-stralen net als donkere kleding. Daarom zorgt een schoon dak voor een lagere energierekening en blijft meer warmte binnenshuis!

Wat kost het reinigen van daken ongeveer?

De kosten voor het laten schoonmaken van uw daken zijn afhankelijk van verscheidene dingen. Denk zoal aan het soort dak, de grootte van het dakoppervlak en het bedrijf dat u inhuurt. Ondanks dat het niet simpel is om u een specifieke prijs te geven zonder uw situatie te hebben bekeken, kunnen wij u een schatting geven aan de hand van onze klanten.

Voordeel #1: LANGERE LEVENSDUUR

Doorgaans zal het renoveren van een dak minder kosten. Het gaat hierbij wel om relatief jonge daken.

VOORDEEL #2: MINDER LEKKAGES

Het reinigen van uw dak kan zelfs zorgen voor minder lekkages. Dit komt doordat zoal schimmels worden verwijderd.

VOORDEEL #3: ENERGIE BESPARING

Door het verwijderen van mossen en schimmels, zal uw dak meer warmte binnenshuis halen en bespaart u energie;

Samenvatting dakreiniging

  • Bij dakreiniging wordt u dak schoongemaakt en worden mos, schimmel, algen, vuil en bladeren verwijderd. Reiniging kan ervoor zorgen dat uw dak langer meegaat.
  • Het reinigen van uw dak zorgt voor betere bescherming, minder lekkages en werkt zelfs energie besparend. Uiteraard geeft het een betere uitstraling aan uw woning wat de waarde doet toenemen.
  • Het afspuiten van uw dak(en) is afhankelijk van de oppervlakte en andere omstandigheden. Voor een nauwkeurige prijsopgave kunt u ons bellen of het contactformulier invullen. Dan komen wij zo spoedig mogelijk bij u terug.

Dakreiniging: Veelgestelde Vragen

De kosten van het reinigen van uw dak hangen af van een aantal factoren, zoals de grootte van het gebouw. U kunt telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen en dan komen wij bij u terug met een duidelijke prijsopgave.

Normaal gesproken is het een goed idee om uw dak één keer per jaar door een professional te laten reinigen. Dit is vaak genoeg om als zich problemen voordoen, dit vroeg kan worden opgemerkt. Als u een dak heeft dat in goede staat is of recentelijk is geïnstalleerd, hoeft u misschien maar eens in de twee jaar een dakreiniging te ondergaan.

Assaad Bouw BV raad aan om u voor te bereiden op de winter door uw dak aan het begin van de herfst te laten reinigen. Dit kan echt helpen uw dak te beschermen, omdat toekomstige mosgroei wordt voorkomen! Maar bij extreme weersomstandigheden kunt u uw dak op elk moment van het jaar laten reinigen. Maak bijvoorbeeld gebruik van vloeibaar chloorbleekmiddel en water…. veel water.