In veel gevallen hoeft uw dak niet compleet vervangen te worden maar is een renovatie voldoende. Om erachter te komen of renovatie voldoende is wordt eerst een dakinspectie uitgevoerd. Hierbij wordt een deskundig rapport opgesteld zodat inzichtelijk is wat de sterke en zwakke punten zijn van uw huidige dak. Op basis hiervan is het eenvoudiger om de juiste keuze te maken in termen van uw dak. De opties zijn dan: renoveren, repareren of compleet nieuwe dakpannen of dakbedekking laten leggen. Deze web pagina zal u meer informatie geven over dakrenovaties, de voordelen van dit soort renovaties en de kosten.
Klik hier voor een samenvatting.

Is dakrenovatie voldoende?

Wanneer u een dakrenovatie aan het overdenken bent is wellicht de vraag tot u gekomen of het niet beter zou zijn om het hele dak te vervangen. Want wanneer kan je beter renoveren? En wanneer kan je beter compleet vervangen? Er zijn verschillende belangrijke overwegingen bij de keuze tussen dakrenovatie, dakreparatie of volledige vervanging van bijvoorbeeld dakpannen. Een van die overwegingen zijn de kosten voor onderhoud aan het (verouderde) dak in de toekomst. Als u het bestaande dak op het huis laat, moet dit gedurende de levensduur van het dak worden onderhouden. Anders zal u om de halverklap onderdelen van uw dak moeten laten repareren. Dit zal op den duur meer gaan kosten en meer tijd in beslag nemen dan een vervanging.

Aan de andere kant is een volledig nieuwe dak voor veel woningen en panden misschien geen betere optie als het bestaande dak relatief nieuw (minder dan 20 jaar oud) en in goede staat is. Alhoewel elke situatie verschillend is zijn er vaak een aantal redenen die mensen toch doen besluiten om bijvoorbeeld het renoveren van hun bitumen dak uit te laten voeren in plaats van compleet te vervangen. Deze zaken worden hieronder nader toegelicht.

Wanneer complete vervanging van uw dak niet essentieel is, bespaart u met renovatie veel kosten.

Aan de hand van een vrijblijvende dakinspectie van een ervaren dakdekkersbedrijf kunt u voor uw specifieke situatie weten of u goed doet aan complete vervanging. Als uw dakwerk niet té oud is en geen grote mankementen heeft, is renovatie voldoende. Een eerlijke dakdekker zou u in dat soort situaties ook dat adviseren in plaats van het verkopen van een compleet nieuwe dak. Er moeten zeer goede argumenten worden gegeven voor een compleet nieuwe dak wanneer uw huidige dak relatief jong is (20 jaar of jonger).

Het renoveren van uw dak is vaak duurzamer en beter voor het milieu dan een compleet nieuwe dak.

Hoewel u misschien denkt dat het vervangen van een dak op den duur minder kost dan het renoveren, zijn er ook andere effecten waar verscheidene klanten rekening mee houden. Het vervangen van een dak, waarbij het oude materiaal wordt afgebroken, kan aanzienlijk bijdragen aan de vervuiling van het milieu. Voor veel van onze klanten is duurzamer leven belangrijk waardoor dakrenovatie interessant is.

Met een goed uitgevoerde dakrenovatie kunt u veel energie besparen.

Bovendien kan het renoveren van uw dak in plaats van vervangen uw energierekening verlagen, omdat u de versleten delen van het dak vervangt door nieuwe. Bij een renovatie wordt uw dak versterkt met nieuwe materialen die efficiënter zijn om uw huis warm te houden en het te beschermen tegen alle vormen van neerslag en in allerlei weersomstandigheden. Het voordeel van renoveren is dat men vaak geld overhoudt om te investeren in dakisolatie. Dit zorgt voor nog meer besparing van energie en een lagere rekening omdat warmte met een goed geïsoleerde dak niet kan ontglippen.

Dakrenovatie kosten

De kosten van het renoveren van uw dak zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het huis, de leeftijd van het dak, de gebruikte materialen en de huidige staat van het dak. Bij oudere daken moeten vaak meerdere onderdelen worden vervangen, zoals het vilt en de onderlaag. Afhankelijk van deze factoren kan de prijs dus aardig verschillen. Desalniettemin kunnen we op basis van ervaring ietwat inzicht geven in de gemiddelde kosten bij dakrenovaties.

Indien u meer zekerheid wilt over de kosten, kunt u ons contacteren voor een gratis inspectie en prijsopgave. Graag verschaffen wij u meer informatie over het renoveren van uw dak.

De kosten voor het renoveren van daken verschillen enorm. Renovaties kunnen €1000 bedragen maar ook soms €10.000. Bel voor een gratis dakinspectie naar 06 57 40 02 55

Voordeel #1: Minder kosten

Doorgaans zal het renoveren van een dak minder kosten. Het gaat hierbij wel om relatief jonge daken.

VOORDEEL #2: Duurzamer

In veel gevallen is het behouden van uw dak en deze renoveren een duurzamere keuze die goed is voor de leefomgeving.

VOORDEEL #3: Bespaar energie

Met het renoveren van uw dak geniet u ook van veel voordelen die het compleet vernieuwen bieden, zoals energiebesparing.

Samenvatting dakrenovatie

  • Wellicht is een eenvoudige dakreparatie niet voldoende voor uw dak. Maar het compleet vervangen van uw dakwerk lijkt ook te veel van het goede. Een dakrenovatie biedt een middenweg.
  • Een dakrenovatie is vooral geschikt voor relatief jongere daken (minder dan 20 jaar oud). Met renoveren bespaart u geld en draagt u bij aan een betere leefomgeving.
  • De kosten van een dakrenovatie hangen af van verschillende factoren, zoals grootte van het huis, gebruikte materialen en dergelijke. Vraag daarom een gratis dakinspectie aan!

Dakrenovatie: Veelgestelde Vragen

Dit is afhankelijk van het soort dak en het gebruikte materiaal. Een pannendak waarbij voor het leggen keramische dakpannen zijn gebruikt heeft een levensduur van ongeveer 70 jaar. Voor betonnen dakpannen wordt dit zowat gehalveerd met ongeveer slechts 40 jaar.

Met betrekking tot rieten, bitumen en PVC dakbedekking gaan deze zo’n 25-30 jaar mee en EPDM zo’n 35-40 jaar.

Of u subsidie kunt verkrijgen voor uw dakrenovatie is afhankelijk wat u precies wilt renoveren en of u duurzaam materiaal wilt gebruiken.

Als u voor de renovatie ook uw dak wilt laten isoleren zijn er in verschillende gemeenten subsidiemogelijkheden. Hierover is op de pagina over dakisolatie meer te lezen.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken, zoals welke materiaal er gebruikt gaat worden en de grootte van het dakoppervlak.
De kosten voor dakrenovatie zijn moeilijk vast te stellen zonder uw situatie te bekijken. Boek daarom snel een gratis dakinspectie voor verduidelijking.

Het dakdekkersbedrijf dat u inschakelt heeft ook effect op de prijs. Kijk uit dat u niet teveel betaald voor een renovatie en ook niet té weinig. Goedkoop is vaak duurkoop! Contacteer daarom een dakdekkersbedrijf met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Wij bieden u graag een gratis dakinspectie: 06 57 40 02 55.

Hoowaardige dakrenovatie voor betaalbare prijs!

Dakdekker Assaad Bouw B.V.

Als professionele dakdekkersbedrijf te Dordrecht luisteren wij altijd naar de wensen en eisen van klanten. Zo komen klanten niet voor verrassingen te staan. Honderden tevreden klanten uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Breda en omgeving gingen u voor. Contacteer ons spoedig!

Gratis dakinspectie!

Contacteer ons vandaag!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IN HET KORT

Assaad Bouw BV

Bedreven

Wij werken keihard om uw behoeften te vervullen en uw project uitstekend af te ronden!

Bekwaam

Ons team bestaat uit kundige, ervaren dakdekkers die écht weten van aanpakken.

Betaalbaar

Wij onderscheiden onszelf door betaalbaar hoogwaardig werk te leveren.