Wanneer uw dak geen grote gebreken heeft is een dakreparatie prima om deze snel te verhelpen. Op deze pagina wordt meer duidelijkheid gegeven over wanneer een dakreparatie kan worden aagevraagd en in welke gevallen een renovatie beter is. Uiteindelijk is het soms nog steeds lastig om hier zelf een oordeel over te vellen. Schakel daarom dan een deskundig dakdekkersbedrijf in om een vrijblijvende dakinspectie uit te voeren. Derhalve zal u meer te weten komen over de staat van uw dak en is er gelijk duidelijkheid of u uw dak moet repareren, renoveren of wellicht compleet moet vervangen.
Klik hier voor een samenvatting.

Kiezen voor dakreparatie of toch dakrenovatie?

In veel situaties hebben wij van klanten gehoord dat ze twijfelden over de keuze tussen dakrenovatie en dakreparatie. Waarom zou je voor een dakreparatie kiezen en niet voor een dakrenovatie? Het verschil ligt in vooral in de grootte van de gebreken van uw dak en mate van urgentie. Indien uw dak gebreken heeft die erg urgent zijn, is een dakreparatie sneller om dit (tijdelijk) op te lossen. Desalniettemin kan het toch zijn dat u op den duur uw dak moet renoveren. Tevens merken wij op dat vooral bij wat jongere daken (jonger dan 20 lentes), een dakreparatie uitkomst biedt voor gebreken ook voor de wat langere termijn. Dakrenovaties voeren wij vaker uit bij daken die wat ouder zijn en/of grotere gebreken hebben. In de overweging moet u ook bedenken dat als u uw huidige dak op het huis laat, dit zo nu en dan dient te worden onderhouden. Als u dit niet doet kan het herhaaldelijke reparaties tot gevolg hebben wat vaak duurder uitpakt dan een renovatie en soms complete vervanging van daken.

Wanneer gebreken wat groter zijn kunt u overdenken om uw dak te laten renoveren. Tijdens de renovatie is het dan mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van dakisolatie om meer energie te besparen en warmte binnen te houden. Ondanks dat dakprojecten erg kunnen variëren, zijn er vaak een aantal argumenten die mensen benoemen om te kiezen voor een dakreparatie in plaats van een dakrenovatie of het compleet laten leggen van nieuwe dakpannen/dakbedekking.

Het repareren van uw dak is normaliter voldoende bij kleine gebreken. Voor een dakreparatie geeft u uiteraard minder uit dan bij een dakrenovatie, maar is het echt voordelig?

Om zeker te zijn dat een dakreparatie voldoende is in uw situatie, biedt een dakinspectie uitkomst. Hierbij wordt de gesteld van uw dak gecontroleerd en wordt er een rapport opgesteld. Zo komt u direct te weten of repareren logischer is dan renoveren en vice versa. Een dakinspectie kunt u via het contactformulier aanvragen. Vaak lijken gebreken aan daken namelijk niet groot op het eerste gezicht. Maar na verdere inspectie door vakkundige dakdekkers kan het toch zijn dat een renovatie nodig is om continue reparaties te voorkomen. Denk bij het inhuren van vaklieden dat goedkoop vaak duurkoop is!

Bij reparaties wordt minder materiaal gebruikt waardoor het proces doorgaans duurzamer is.

In sommige gevallen is het renoveren of vervangen van uw dak essentieel. Indien dit niet essentieel is kunt u duurzamer te werk gaan met behulp van een dakreparatie. Hierbij wordt het huidige materiaal hersteld en verstevigd waardoor u er een langere tijd van kunt genieten. Tevens is het zo dat dakrenovaties veel meer opruimwerk vereist in vergelijking met dakreparaties. Helaas horen wij regelmatig over dakdekkersbedrijven die hun werk niet goed opruimen. Dit is erg vervelend voor klanten die hier dan zelf voor moeten opdraaien. Gelukkig ruimen wij bij Assaad Bouw BV wél netjes op. Wij helpen u graag verder met dakreparaties in Rotterdam, Breda, Amsterdam, Utrecht en omliggende plaatsen. Stuur een appje naar 06 57 40 02 55.

Met een goed uitgevoerde dakrenovatie kunt u veel energie besparen.

Bovendien kan het renoveren van uw dak in plaats van vervangen uw energierekening verlagen, omdat u de versleten delen van het dak vervangt door nieuwe. Bij een renovatie wordt uw dak versterkt met nieuwe materialen die efficiënter zijn om uw huis warm te houden en het te beschermen tegen alle vormen van neerslag en in allerlei weersomstandigheden. Het voordeel van renoveren is dat men vaak geld overhoudt om te investeren in dakisolatie. Dit zorgt voor nog meer besparing van energie en een lagere rekening omdat warmte met een goed geïsoleerde dak niet kan ontglippen.

Wat kost dakreparatie?

Maar hoeveel kost een dakreparatie precies? Dit is een vraag die erg lastig te beantwoorden is. De kosten van dakreparaties zijn immers voor een groot deel afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het huis, de leeftijd en staat van het dak en de materialen die u wilt gebruiken. Bij oudere daken moeten vaak meerdere onderdelen worden gerepareerd, waardoor veel mensen toch eerder geneigd zijn om te kiezen voor een dakrenovatie. Alhoewel het lastig is om te komen tot een indicatie kunnen wij telefonisch wel een beetje helderheid geven over de bedragen die wij voorbij zien komen als het gaat om dakreparaties. Maar let dus op: deze prijzen kunnen erg variëren en kunnen in uw specifieke geval afwijken.

Indien u zeker wilt zijn hoe het zit voor uw situatie, kunt u een gratis dakinspectie aanvragen voor een offerte.

De kosten voor het repareren van uw dak kan flink variëren. Er zijn reparaties die honderden euro’s kosten, maar ook reparaties van duizenden euro’s. Boek daarom een gratis dakinspectie voor precieze informatie: 06 57 40 02 55

VOORDEEL #1: VOORDELIGER

Doorgaans zal het renoveren van een dak minder kosten. Het gaat hierbij wel om relatief jonge daken.

VOORDEEL #2: BETERE LEEFOMGEVING

In veel situaties is het repararen van uw dak duurzamer dan het compleet vervangen. Voornamelijk vanwege de rommel.

VOORDEEL #3: MINDER ROMMEL

Dakrenovaties leveren meer troep op dan dakreparaties. Ga enkel in zee met dakdekkers die ook goed opruimen!

Samenvatting dakreparatie

  • Wanneer u dak geen grote gebreken heeft is het repararen hiervan goed genoeg. Dit is voordeliger, betere voor de leefomgeving en zorgt voor minder rommel.
  • Vaak zijn dakreparaties geschikt in urgente situaties als tijdelijke oplossing of wanneer het dak relatief jong is (niet ouder dan 20 jaar). Met enkel repareren in plaats van renoveren bespaart u geld.
  • De specifieke kosten van dakreparaties hangen af van veel zaken, zoals welk bedrijf u inhuurt, de grootte van het dakoppervlak en de te gebruikte materialen. Boek een dakinspectie voor meer info.

Dakreparatie: Veelgestelde Vragen

In veel gevallen is het mogelijk om uw dak te repareren in plaats van het compleet te vervangen. Regelmatig voeren wij dakreparaties uit in urgentere situaties. Daarbij zijn dakreparaties ook prima toepasbaar voor wat jonger dakwerk (20 jaar of jonger).

Alhoewel het uitvoeren van noodzakelijke reparaties u op korte termijn inderdaad geld kan besparen, kan het u op de lange termijn veel meer kosten opleveren. Contacteer een professioneel dakdekkersbedrijf om de juiste keuze te maken: 06 57 40 02 55

De verzekeringen die gerelateerd zijn aan dakreparaties zijn de inboedelverzekering en opstalverzekering.

Uw verzekeraar vergoedt vaak (gedeeltelijk) dekreparaties. Meestal gaat het hierbij wel om gedekte gevaren zoals schade door hevige weersomstandigheden (storm), vallende voorwerpen of brand. Uw verzekeraar dekt doorgaans geen schade of lekkage veroorzaakt door een ouder of slecht onderhouden dak. Desalniettemin doet u er altijd goed om u verzekeraar te contacteren voor de details.

De kosten van dakreparaties hangen af van een aantal factoren. Denk zoal een het dakdekkersbedrijf dat u inhuurt maar ook aan het materiaal en de grootte van uw pand of woning. Voor een precieze prijsopgaaf is het mogelijk om een vrijblijvende dakinspectie te boeken.

Onthoud wel altijd dat goedkoop vaak duurkoop is! Contacteer een dakdekkersbedrijf met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Assaad Bouw BV biedt u graag een gratis dakinspectie: 06 57 40 02 55.

HOOGWAARDIG WERK DAT BETAALBAAR IS. HET KAN ZEKER!

Dakdekkersbedrijf Assaad Bouw B.V.

Wij zijn een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht met jarenlange ervaring. Voorop staat dat wij goed luisteren en communiceren met onze (potentiële) klanten. Vele tevreden klanten uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Breda en omgeving gingen u voor. Contacteert u ons ook spoedig?

Gratis dakinspectie!

Contacteer ons vandaag!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IN HET KORT

Assaad Bouw B.V.

Bedreven

Wij werken keihard om uw behoeften te vervullen en uw project uitstekend af te ronden!

Bekwaam

Ons team bestaat uit kundige, ervaren dakdekkers die écht weten van aanpakken.

Betaalbaar

Wij onderscheiden onszelf door betaalbaar hoogwaardig werk te leveren.