Dakpannen leggen? Pannendak(en) renoveren of vervangen? Assaad Bouw helpt u graag verder!

Naar verloop van tijd kunnen u dakpannen verslijten of afbrokkelen. Dit kan zorgen voor lekkage van uw pannendak. Om soortgelijke problemen voor te zijn is het goed om meer te weten over de voordelen van het laten vernieuwen van uw dakpannen. Dit zal u op termijn veel tijd en geld besparen. Op deze pagina verschaffen we meer informatie over het leggen van dakpannen, het schoonmaken van een pannendak en de kosten van dakpannen.

Veelvoorkomende problemen pannendaken

Er zijn verschillende redenen of problemen te noemen waarom u overdenkt om uw pannendak te vervangen of renoveren. Een groot probleem is zoal lekkage onder uw pannendak met als gevolg beschadiging van uw dakconstructie door het vrijgekomen vocht. Om erger te voorkomen is het essentieel om de grondoorzaak z.s.m. te verhelpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dakpannen die deels zijn gebroken met een lekkage als gevolg. Tevens is een ander groot probleem vogels of andere dieren die zich nestelen onder uw pannendak of schoorsteen. Als bijvoorbeeld tamme stadsduiven een nest hebben gemaakt en zorgen voor overlast mag deze verwijderd worden. Dit mag pas verwijderd worden wanneer de jongen zijn uitgevlogen, zoals Milieu Centraal aangeeft. Meer informatie kunt u lezen op onze pagina over vogelpreventie. Verder is een groot probleem slecht onderhouden loodwerk of zinkwerk rond de pannendak. Met correcte zinkverwerking wordt de dakconstructie van uw huis beschermd tegen water. Dit is belangrijk gezien dit vocht kan leiden tot houtrot.

Dakpannen leggen en schoonmaken

Alvorens het leggen van de dakpannen begint, dienen uiteraard eerst de oude dakpannen verwijderd te worden. Daarna begint het leggen wat precisiewerk is. Het is noodzakelijk om gelijkmatige tegelafstand en de juiste overlap van de dakpannen te realiseren. Indien dit niet goed gebeurt, is de kans op lekkage en schade aan dakpannen groter. Vervolgens is het de bedoeling om aan de rand van het dak te beginnen en deze vast te zetten met schroeven. Een andere stap in het proces is het uitrekenen van de afstand tussen de pannen en de afstand tussen de panlatten op het dak. Het aanbrengen van een pannendak is niet gemakkelijk. En het verkeerd aanbrengen kan veel extra tijd, geld en moeite kosten. Hetzelfde geldt voor het schoonmaken van uw dakpannen. Naast dat het werken op hoogte gevaarlijk is, kan er ook schade ontstaan aan uw woning door gebruik van bijvoorbeeld verkeerd materiaal. Derhalve is het sterk aan te raden om vakbekwame dakdekkers in te huren voor het leggen van dakpannen en overige dakwerkzaamheden.

Dakpannen vervangen kosten

Alvorens het leggen van de dakpannen begint, dienen uiteraard eerst de oude dakpannen verwijderd te worden. Assaad Bouw heeft de ervaring en expertise om u verder te helpen met uw pannendak. Voor keramische en betonnen dakpannen hanteren wij een prijs van €54,95 – €84,95 per m2 (excl. btw) inclusief materiaal en legwerk! Bel of app ons vandaag nog via 06 57 40 02 55 of vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie. Assaad Bouw vervangt of renoveert uw pannendak graag in onder andere Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Delft en omliggende steden. Neem vandaag nog contact op voor gratis advies!

Vraag een offerte aan

Vandaag is het dak bij mijn moeder deels zoals afgesproken vervangen. De communicatie is zeer transparant en ook duidelijk. Bij meerwerk ook eerlijke en duidelijke communicatie. Geeft zeer goed en eerlijk advies. Bedankt voor jullie fantastisch goede service en kwaliteit. Wij zijn zeer tevreden.

Danny Slof

⭐⭐⭐⭐⭐