Een dak boven u hoofd hebben is een fundamentele levensbehoefte. Uw huis is dé plaats waar u rustig en veilig kunt leven. Met de nadruk op veilig. Een huis is niet compleet zonder een goed onderhouden dak boven uw hoofd. Maar hoe is het gesteld met het dak dat boven u hangt en huisvesting biedt voor u en andere gezinsleden? Wat zijn overige redenen om uw dak te laten inspecteren en mogelijk te repareren? Hier gaan we in dit blogbericht meer over vertellen.

Uw dak is niet slechts een “laag” van uw huis. Het is een complexe constructie gemaakt om uw huis te beschermen, behouden en isoleren. Het vervangen of renoveren van uw dak is niet een alledaagse investering, maar wel een hele belangrijke wanneer dit lang niet is gedaan. Een dak dat slecht is onderhouden zal vroeg of laat zorgen voor problemen. Gezien het veel te verduren heeft in de vorm van zoal neerslag en storm, zijn problemen zoals daklekkages, gebroken dakpannen en beschadigde dakgoten veelvoorkomend.

Net als een auto die af en toe gecontroleerd moet worden geldt dit ook voor uw dak. Als de olie of banden van een auto nooit worden ververst of verwisseld, zou een auto veel sneller mankementen hebben dan wanneer deze jaarlijks gecontroleerd wordt. Door de controles voorkomt u dat u grote bedragen moet neerleggen voor reparaties die voorkomen hadden kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het dak van uw woning. Wanneer deze gecontroleerd wordt kunnen problemen die er aan lijken te komen op tijd voorkomen worden. Dit scheelt u dan veel in de portemonnee; voorkomen is immers beter dan genezen.

Kan ik zelf mijn dak niet inspecteren?

De meeste huiseigenaren kunnen voor de hand liggende dakproblemen, zoals een ontbrekende dakpan, zelf ontdekken. Andere schade aan het dak is vaak helaas niet (direct) zichtbaar of duidelijk. Als uw dak relatief nieuw is (zo’n vijf jaar oud of minder), geen lekkage vertoont en niet is getroffen door hevige weersomstandigheden voldoet vaak een snelle controle op de zolder en door beneden van buiten te kijken naar uw dak. Wanneer uw dak ouder is en hevige weersomstandigheden heeft ondergaan, is het verstandig om een dakinspectie uit te laten voeren door een professionele dakdekker. Tijdens de dakinspectie zal de dakdekker uw dak controleren op zoal de structuur, het materiaal, en het interieur.

Gratis dakinspectie!

Wanneer u (voor de zekerheid) uw dak wilt laten inspecteren kan Assaad Bouw u van dienst zijn. Op dit moment biedt Assaad Bouw gratis dakinspecties aan inclusief een deskundig rapport! Assaad Bouw komt vrijblijvend bij u langs om stapsgewijs een correcte controle uit te voeren. Derhalve krijgt u na de controle een deskundig rapport aangereikt met de plus- en minpunten van uw dak. Zo kunt u preventief handelen, indien nodig, en veel kosten besparen.

Alvorens u een dakdekkersbedrijf inhuurt, is het aanvragen van een GRATIS dakinspectie essentieel. De kosten die u moet betalen voor bijvoorbeeld het vervangen van uw bitumen dak of leggen van dakpannen worden hierdoor duidelijker. De kosten zijn immers afhankelijk van een scala aan zaken. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van uw woning en het materiaal wat gebruikt wordt. Kijk uit dat u niet meer betaald dan nodig voor het vervangen van dakpannen en ook niet té weinig. Goedkoop is vaak duurkoop! Schroom dus niet om vandaag nog een gratis dakinspectie aan te vragen via het contactformulier of door te bellen/appen naar 06 57 40 02 55. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Contacteer ons