Het zinkwerk van uw dak is een belangrijk onderdeel om deze te beschermen en goed te houden. Assaad Bouw BV heeft deze pagina opgesteld om u meer informatie te geven over zinkwerk. Indien u hulp nodig hebt met het zinkwerk van uw dak bieden wij u graag een gratis dakinspectie. Hierbij wordt u zinkwerk grondig en puntsgewijs gecontroleerd waarna u een deskundig rapport krijgt. Op basis hiervan kunt u een betere keuze maken omtrent uw zinkwerk en dakwerk in geheel.
Klik hier voor een samenvatting.

Waarom is zinkwerk precies belangrijk?

Zink is een geweldig materiaal voor het complementeren van uw dak. Dit is vooral het geval voor regenpijpen en dakgoten. Met enige regelmaat worden lekkages veroorzaakt door problemen in het loodwerk of zinkwerk. Vaak wordt geadviseerd om meteen het zinkwerk te vervangen, maar dit is niet de enige oplossing. In veel gevallen kunnen gebreken met een zinkreparatie voldoende verholpen worden. Wanneer dit gebeurt door vakkundige dakdekkers kan dit kosten schelen voor u als klant. De kwaliteit van uitstekend zinkwerk wordt immers bepaald door de kwaliteiten van de vakman(nen). Assaad Bouw BV heeft jarenlange ervaring op dit gebied, waardoor wij u vrijblijvend van goed advies kunnen voorzien. Bel ons of vul het formulier op deze pagina in. Wij staan u graag te woord! Hieronder worden nog meer zaken benoemd die het belang van zinkwerk tonen.

Zink geniet vaak de voorkeur boven ander materiaal voor daken omdat het robuust en duurzaam is.

Naast zink zou er ook gebruik gemaakt kunnen worden van ander materiaal zoals staal of aluminum. Toch wegen de voordelen die zink meebrengt doorgaans zwaarder. Zink heeft zoal meer sterkte dan veel andere metalen, maar is toch een lichtgewicht. Het is bijvoorbeeld een stuk lichter dan staal en heeft een groter oppervlak per kubieke meter dan aluminium, waardoor zink tevens goedkoper is. Zink is duurzaam en is niet gevoelig voor corrosie en roest. Dit is ook het geval bij bijvoorbeeld koper, maar met dit materiaal komt u doorgaans een stuk duurder uit en is het daarbij kwetsbaarder voor deuken en krassen.

De flexibiliteit en veelzijdigheid van zink maakt het een populaire keuze voor dakdekkersbedrijven.

Zink is ook erg veelzijdig tijdens dak werkzaamheden. Het wordt onder andere gebruikt voor dakgoten, regenpijpen en dakbedekking. Dit komt omdat het gemakkelijk te snijden, buigen en vormen is in allerlei vormen. Doordat zink voor veel onderdelen van uw dak gebruikt kan worden is het erg flexibel. Deze flexibiliteit zorgt er tevens voor dat u minder geld kwijt bent aan het complementeren van uw dak.

Zink is hittebestendig en heeft geen regelmatige onderhoud nodig.

Zink is hittebestendig, vereist weinig onderhoud en is sterk in diverse weersomstandigheden, dus is het een zeer aantrekkelijke keuze voor uw dak. Ook al is het een zeer sterk en duurzaam materiaal, het zal uiteraard niet eeuwig meegaan. Net als elk ander materiaal voor uw dak zal het verouderen en zijn robuustheid verliezen. De normale levensduur van dit materiaal is ongeveer 15 jaar. Soms wordt zink niet zo mooi beschouwd als ander materiaal zoals koper, maar ze zijn minder prijzig en vereisen minder onderhoud. Dit materiaal wordt gebruikt op platte daken en sommige zijpanelen op hellende daken.

Wat kost zinkwerk meestal?

Hoeveel zou zinkwerk nu kosten? Is een vraag die waarschijnlijk in uw hoofd rondspookt. Ik kan u vertellen dat een eenduidige beantwoordig niet mogelijk is. Er zijn namelijk tal van zaken waar we meer over moeten weten voordat we een precieze prijsopgave kunnen opstellen voor uw situatie. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige zaken zoals het onderdeel van uw dak, de grootte van het oppervlak en de te gebruiken hoeveelheid materiaal. Deze en soortgelijke zaken hebben allen invloed op het prijskaartje. Hoewel het is niet eenvoudig is om u te voorzien van een eenduidig antwoord kunnen wij wel ietwat duidelijkheid verschaffen aan de hand van een indicatie op basis van onze ervaringen.

Onze dakdekkers komen vaak tegen dat de kosten voor zinkwerk gemiddeld tussen de €169,95 – €219,95 excl. btw per strekkende meter zit. Dit is dan inclusief verwijderen en afvoeren van het oude materiaal en het plaatsen en solderen van het nieuwe zinkwerk.

De kosten bedragen vaak gemiddeld €169,95 – €219,95 excl. btw per strekkende meter. Dit is incl. verwijderen en afvoeren oud materiaal en plaatsen en solderen van nieuw zinkwerk.

VOORDEEL #1: ROBUUSTHEID

Zink is erg robuust ondanks dat het niet zwaar materiaal is. Dit maakt het een uitstekend materiaal voor uw dak.

VOORDEEL #2: VEELZIJDIGHEID

Zink is erg veelzijdig en toepasbaar voor verscheidene onderdelen van uw dak, zoals goten en regenpijpen.

VOORDEEL #3: BESTENDIGHEID

Goed zinkwerk zorgt voor uitstekende bestendigheid van hitte en voor allerlei overige weersomstandigheden.

Samenvatting zinkwerk

  • Zink is geweldig materiaal om uw dak mee te volmaken. Naast goed materiaal is een kundige vakman ook essentieel voor goed zinkwerk dat uw dak sterk houdt.
  • Door goed zinkwerk geniet u van vele voordelen zoals stevigheid voor uw dak en minder onderhoud en een lagere prijs in vergelijking met andere materialen zoals staal en koper.
  • Een eenduidige prijs geven voor zinkwerk is lastig, daar het sterk afhankelijk is van bijvoorbeeld het dakoppervlak, te gebruiken hoeveelheid materiaal en urgentie. Doorgaans kunt u rekenen op een prijs van €169,95 – €219,95 excl. btw per strekkende meter. Afhangened van het dakdekkersbedrijf is dit inclusief het verwijderen en afvoeren van het oude materiaal en het plaatsen van het nieuwe materiaal of zinkwerk. Assaad Bouw BV biedt deze voordelen en helpt u graag verder. App/bel ons vandaag nog!

Zinkwerk: Veelgestelde Vragen

Zink is een geweldig materiaal om uw dak compleet mee te maken. Het biedt vele voordelen zoals robuustheid, duurzaamheid en vereist het minder onderhoud.

De verzekeringen die verbonden zijn met reparaties in en om het huis zijn de inboedel- en opstalverzekeringen.

Bij u verzekering kan zinkwerk vergoedt worden. Meestal gaat het hierbij wel om zaken waar u voor gedekt bent. Denk zoal aan schade door storm, vallende takken of brand. Uw verzekeraar dekt doorgaans geen schade dat komt door veroudering of nalatigheid. Desalniettemin is het prima om even contact op te nemen met u verzekeraar voor meer informatie.

De kosten van zinkwerk hangt af van een aantal factoren. Denk zoal een het dakdekkersbedrijf dat u inhuurt maar ook aan het materiaal en de grootte van uw pand of woning.

De kosten voor zinkwerk zijn meestal ongeveer €169,95 – €219,95 excl. btw per strekkende meter. Dit is incl. verwijderen en afvoeren oud materiaal en plaatsen en solderen van nieuw zinkwerk.

Bedenk bij het selecteren van een dakdekkersbedrijf altijd dat goedkoop vaak duurkoop is! Zoek dus naar een professioneel bedrijf met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een bedrijf zoals Assaad Bouw BV, bijvoorbeeld :). Wij helpen u graag vrijblijvend met een dakinspectie. Contacteer ons vandaag nog!

HOOGWAARDIG WERK DAT BETAALBAAR IS. DAT KAN ZEKER!

Dakdekkersbedrijf Assaad Bouw B.V.

Wij zijn een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht met jarenlange ervaring. Voorop staat dat wij goed luisteren en communiceren met onze (potentiële) klanten. Vele tevreden klanten uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Breda en omgeving gingen u voor. Contacteert u ons ook spoedig?

Gratis dakinspectie!

Contacteer ons vandaag!

  • Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IN HET KORT

Assaad Bouw B.V.

Bedreven

Wij werken keihard om uw behoeften te vervullen en uw project uitstekend af te ronden!

Bekwaam

Ons team bestaat uit kundige, ervaren dakdekkers die écht weten van aanpakken.

Betaalbaar

Wij onderscheiden onszelf door betaalbaar hoogwaardig werk te leveren.